آسیبهایی به ال سی دی لپ تاپ لنوو وارد می شود اغلب در اثر افتادن دستگاه یا ضربه به صفحه LCD یا هر قسمت دیگری از محصول ایجاد میشود که ممکن است منجر به اختلال در عملکرد دستگاه شود. آسیب را نباید با پیکسل هایی که گه گاهی محو یا گیر کرده روی پنل LCD اشتباه گرفت. در ادامه بیشتر با علائم سوختن ال سی دی لپ تاپ لنوو خواهیم پرداخت.
شیشه ال سی دی مانیتور مطابق با مشخصات و استانداردهای دقیق ساخته شده است و معمولاً در استفاده معمولی خود به خود ترک نمی خورد و نمی شکند. ترک خوردن یا شکستگی شیشه به طور کلی آسیب محسوب می شود و تحت پوشش ضمانت استاندارد نیست.
لکه های سیاه یا نقاط جوهر در اندازه های مختلف
کریستال های مایع در نقاط خاصی از صفحه نمایش به دلیل ترک خوردن شیشه داخلی جمع می شوند. ترک های داخلی معمولاً در اثر نیروی بیش از حد روی صفحه ایجاد می شوند. ممکن است ناشی از برخورد یک شی با صفحه نمایش، افتادن دستگاه، یا تلاش برای بستن نوت بوک باشد، حتی اگر یک شی در بالای صفحه کلید وجود داشته باشد. گاهی اوقات این نیز می تواند ناشی از بلند کردن لپ تاپ از روی صفحه نمایش باشد.
نقاط تیره یا روشن با اندازه های مختلف
لکهها معمولاً در اثر ضربهای به صفحه نمایش ایجاد میشوند که به مجموعه نور پسزمینه پنل LCD آسیب وارد کرده است. اگرچه لایه رویی ترک نخورده یا شکسته است، اما ناحیه زیر آن فشرده شده و آسیب دیده و در نتیجه لکه هایی روی صفحه ایجاد می شود.
علت شکستگی صفحه نمایش لپ تاپ لنوو چیست؟
وقتی صفحه نمایش لپ تاپ از نظر فیزیکی شکسته می شود (مانند صفحه نمایش ترک خورده)، معمولاً به دلیل آسیب فیزیکی است. ممکن است لپ تاپ را از دست داده باشید یا چیزی روی آن افتاده باشد. حتی اگر چیزی به اندازه کمی شن بین آن و صفحه کلید وجود داشته باشد، صفحه نمایش لپ تاپ می تواند بشکند.
برخی از مشکلات دیگری که می تواند باعث خرابی یا شکستگی صفحه نمایش لپ تاپ لنوو می شود عبارتند از:
پیکسل های گیر کرده
سوختگی صفحه نمایش
نور پس زمینه نادرست
مشکلات کابل و کانکتور
درایو های قدیمی
نحوه تعمیر صفحه نمایش سوخته لپ تاپ
برای تعمیر صفحه نمایش شکسته لپ تاپ خود، باید هر یک از این راه حل ها را امتحان کنید. اگر صفحه نمایش شروع به کار کرد یا بهبود کافی برای شروع مجدد استفاده از لپ تاپ مشاهده کردید، می توانید متوقف شوید. اگر در آینده دوباره از کار افتاد، به لیست برگردید و بقیه اصلاحات را امتحان کنید.
اگر صفحه نمایش شما از نظر فیزیکی ترک خورده است و پانل زیرین آن آسیب دیده است، این اصلاحات کار نمی کنند. برای تعمیر صفحه نمایش شکسته یا ترک خورده، تنها گزینه تعویض صفحه نمایش است.
لپ تاپ خود را مجددا راه اندازی کنید. به نظر نمی رسد صفحه نمایش کار کند ممکن است به دلیل مشکل سیستم عامل باشد، یا برخی تداخل های دیگر با راه اندازی مجدد رایانه پاک می شوند. از آنجایی که راه اندازی مجدد بسیار آسان است، باید اولین کاری باشد که امتحان می کنید.
لپ تاپ را ببندید و دوباره باز کنید. صفحهکلید و نواحی صفحهنمایش را از نظر وجود هرگونه زباله بررسی کنید و آنها را کاملاً تمیز کنید. اگر لپتاپ شما از یک قفل قابل مشاهده استفاده میکند، مکانیسم قفل را تمیز کنید. لپ تاپ را با احتیاط ببندید، مطمئن شوید که کاملاً بسته است و آن را دوباره باز کنید. اگر صفحه نمایش گاهی اوقات روشن می شود و گاهی اوقات روشن نمی شود، احتمالاً سنسور درب ضعیفی دارید.
مانیتور خارجی را به برق وصل کنید. اگر صفحه نمایش شما کاملا سیاه است، سعی کنید یک مانیتور خارجی را وصل کنید. اگر مانیتور خارجی کار نمی کند، ممکن است لپ تاپ شما روشن نباشد، یا ممکن است در حالت خواب یا در حالت خواب زمستانی باشد. آن را به برق وصل کنید و مطمئن شوید که روشن است.
درایورهای ویدیوی خود را به روز کنید. اگر صفحه نمایش شما کاملاً سیاه نیست، اما نقص بصری روی صفحه مشاهده می کنید، سعی کنید درایورهای ویدیوی خود را به روز کنید. ممکن است درایور خراب یا مشکلی داشته باشید.
سعی کنید پیکسل های گیر کرده خود را جدا کنید. اگر با یک یا چند پیکسل گیر کردهاید، میتوانید از یک برنامه برای جدا کردن آنها استفاده کنید. این برنامهها معمولاً به سرعت بین رنگها چرخش میکنند یا برف دیجیتالی تولید میکنند تا یک پیکسل مرده یا گیر کرده را مجبور به شروع دوباره کار کند.
سعی کنید سوختگی خود را برطرف کنید. اگر بیشتر به نظر می رسد که تصاویر قدیمی را روی صفحه نمایش خود چسبانده اید، می توانید یک محافظ صفحه سفید یا چند راه حل بالقوه دیگر را برای حذف سوختگی امتحان کنید.
اتصالات صفحه نمایش و نور پس زمینه خود را بررسی کنید. اگر تجربه جدا کردن لپتاپها را دارید، میتوانید قاب اطراف صفحهنمایش، پوششهای لولا یا سایر اجزای قاب را بردارید تا صفحه نمایش و سیمها و کانکتورهای نور پسزمینه ظاهر شوند. مطمئن شوید که همه چیز کاملاً جا افتاده است و کابل ها چروک یا شکسته نیستند.
صفحه نمایش را تعویض کنید. اگر هیچ چیز دیگری کار نمی کند، احتمالاً صفحه نمایش شما باید تعویض شود. صفحات با نوارهای سیاه یا رنگی بزرگ، سیاهچالهها یا رنگهایی که به نظر میرسد معمولاً قابل تعمیر نیستند. اگر صفحه نمایش شکسته است، این نیز نشانه ای است که باید آن را جایگزین کنید.
* وقتی لپتاپ را روشن میکنید، وقتی چراغ ها را میبینید که چشمک میزنند و میشنوید که فن کار میکند، اما اگر صفحه نمایش لپ تاپ سیاه است و چیزی نمایش نمیدهد، این نشانه ای از معیوب بودن مادربرد است. اولین کاری که باید انجام دهید این است که تمام داده ها را به درایو دیگری منتقل کنید تا مطمئن شوید اطلاعات شما ایمن هستند. قبل از ادامه کار و تعمیر یا تعویض مادربرد، میتوانید یک هارد ریست (که به عنوان تنظیم مجدد کارخانه نیز شناخته میشود) انجام دهید، که بیشتر میتواند به حل مشکل صفحه نمایش خالی کمک کند.
برای هارد ریست لپ تاپ موارد زیر رار باید انجام دهید:
لپ تاپ خود را خاموش کرده و آن را از پریز برق جدا کنید.
تمام دستگاه های متصل مانند دستگاه های USB و چاپگرها را جدا کنید. همچنین آداپتور برق متناوب را از لپ تاپ جدا کنید
باتری را از محفظه باتری خارج کنید
در حالی که باتری و سیم برق از پریز جدا شده اند، دکمه پاور را حدود 20 ثانیه فشار داده و نگه دارید تا شارژ خازن ها تخلیه شود.
اکنون باتری را دوباره در محفظه باتری قرار دهید و آداپتور برق متناوب را دوباره به لپ تاپ وصل کنید اما هیچ دستگاه دیگری را وصل نکنید.
دکمه پاور را فشار دهید تا لپ تاپ روشن شود و متوجه می شوید که لپ تاپ به طور معمول روشن می شود یا منوی راه اندازی باز می شود.
اگر منوی راهاندازی باز شد، از کلید های جهت نما برای انتخاب Start Windows Normally استفاده کنید و سپس Enter را فشار دهید.