• 02145102
  • شنبه تا چهارشنبه: 8 تا 21 و پنجشنبه: 8 تا 15

بالا نیامدن لپ تاپ لنوو  

علت بالا نیامدن لپ تاپ لنوو چیست ؟


یکی از مشکلاتی که معمولاً برای کاربران لپ‌تاپ لنوو با آن مواجه می‌شود بالا نیامدن لپ تاپ لنوو است که لپ‌تاپ روشن یا بوت نمی‌شود. در برخی موارد، ممکن است نشانگر چشمک زن را روی صفحه مشاهده کنید، اما مشکل یکسان است، به هیچ وجه بوت نمی شود. علت اصلی این مشکل خراب شدن بایوس یا آپدیت نادرست بایوس است. نداشتن بازیابی خودکار بایوس لپ‌تاپ باعث می‌شود لپ‌تاپ بالا نیاید. این مشکل برای همه از جمله کاربران ویندوز 10، ویندوز 8/8.1 و ویندوز 7 تحت تأثیر قرار گرفته است.

 

 

آنچه در این مقاله می خوانیم :

 

 

رفع مشکل بالا نیامدن لپ تاپ لنوو


1️⃣ از دکمه پاور استفاده کنید

دکمه پاور قدیمی خوب می تواند معجزه کند. ممکن است فکر کنید چندین بار لپ‌تاپ لنوو را مجددا راه‌اندازی کرده‌اید و باز هم به شما کمکی نکرده است، پس ترفند چیست. این است که سیم برق را از برق بکشید و سپس دکمه پاور لپ‌تاپ را برای 30 ثانیه فشار دهید و نگه دارید.
حالا اجازه دهید لپ تاپ بوت شود و ببینید که آیا درست شروع می شود یا خیر.

 

2️⃣ تنظیم مجدد لپ تاپ به تنظیمات کارخانه

اکثر لپ‌تاپ‌ها با یک سوئیچ اختصاصی کوچک که از چشمان شما پنهان است، یکپارچه شده‌اند و فشار دادن آن به‌طور تصادفی به عنوان سوئیچ تنظیم مجدد نامیده می‌شود. مراحل زیر را برای استفاده از سوراخ بازنشانی دنبال کنید.

  1. سیم برق را جدا کنید و گیره کاغذ یا ابزار حذف سیم کارت را که این روزها با تلفن های هوشمند ارائه می شود، بردارید
  2. سوراخ تنظیم مجدد لپ تاپ خود را پیدا کنید، معمولاً در کنار یا در پایین لپ تاپ سوئیچ تنظیم مجدد لپ تاپ لنوو است.
  3. اکنون دکمه تنظیم مجدد را با استفاده از گیره کاغذ به مدت 10-15 ثانیه فشار داده و نگه دارید.
  4. اکنون به لپ‌تاپ لنوو اجازه می‌دهد معمولاً روشن شود. باید بوت شود و بدون مشکل کار کند.


3️⃣ باتری را از لپ تاپ خارج کنید

اگر راه‌حل‌های بالا جواب نداد، بهترین گزینه این است که باتری را بیرون بیاورید که برای آن باید با استفاده از ابزار مناسب پوشش باتری را باز کنید. اگر با آن راحت نیستید، از یک فرد متخصص خود بخواهید این کار را انجام دهد.
هنگامی که به باتری لپ تاپ دسترسی پیدا کردید، آن را بیرون بیاورید و دکمه پاور را برای 30 ثانیه فشار دهید و نگه دارید. این همه نیروی باقی مانده را تخلیه می کند. اکنون باتری ها را برگردانید و لپ تاپ خود را روشن کنید.

 

4️⃣ باتری CMOS را بردارید

باتری CMOS چیزی است که بایوس لپ تاپ شما و همچنین تنظیمات تاریخ و زمان را حفظ می کند. سیم برق لپ تاپ را اگر به منبع برق متصل است جدا کنید، پوسته پشتی لپ تاپ خود را باز کنید. شما باید یک باتری دایره ای کوچک CMOS را ببینید. آن را به مدت 30 ثانیه بیرون بیاورید و سپس آن را برگردانید.

لپ تاپ لنوو خود را روشن کنید و ببینید آیا این راه حل مشکل بوت شما را برطرف کرده است یا خیر.



5️⃣ دکمه OneKey Recovery (OKR).

لپ تاپ های زیادی با دکمه بازیابی اختصاصی عرضه می شوند. اما اگر نسخه لنوو شما دارای دکمه بازیابی OneKey باشد، ارزش امتحان کردن آن را دارد. اساساً، دکمه بازیابی از پارتیشن رزرو شده پنهان شده از نمایش عادی برای بازگرداندن سیستم و همچنین لپ تاپ به تنظیمات کارخانه استفاده می کند.
بازیابی OneKey تمام اطلاعات شخصی شما را حذف می کند، بنابراین از آن به عنوان آخرین راه حل برای رفع مشکل بوت شدن استفاده کنید. این ویدیو از Lenovo را در مورد نحوه استفاده از OneKey Recovery مشاهده کنید.

 

🔻 نحوه بازنشانی با استفاده از Lenovo OneKey Recovery (OKR)

در حالی که سیستم شما خاموش است، دکمه NOVO را روی لپ تاپ خود فشار دهید. دکمه دایره ای کوچک آن در سمت چپ لپ تاپ شما یا در بالای دکمه پاور نزدیک به آن قرار دارد.
اگر لپ تاپ لنوو شما به درستی بوت شود، منوی دکمه NOVO را مشاهده خواهید کرد. برای انتخاب آیتم منو از کلیدهای جهت دار استفاده کنید، گزینه System Recovery را انتخاب کنید و به OneKey Recovery اجازه دهید بازنشانی سیستم را انجام دهد.

 

6️⃣ تراشه BIOS را جایگزین کنید

این راه حل تنها در صورتی ترجیح داده می شود که لپ تاپ بسیار قدیمی لنوو داشته باشید و کاری جز انداختن به سطل زباله نمی توانید انجام دهید. خوب، چرا سعی نکنید تراشه BIOS را جایگزین کنید. از آنجایی که مشکل بوت نشدن بیشتر به دلیل خرابی بایوس لپ‌تاپ است، با جایگزینی تراشه می‌توان آن را دوباره راه‌اندازی کرد.


می توانید تراشه BIOS سازگار با لپ تاپ خود را از هر تعمیرگاه کامپیوتر/لپ تاپ در خریداری کنید.


مادربردهای امروزی دارای تراشه های EEPROM BIOS هستند که می توانند توسط نرم افزار دوباره برنامه ریزی شوند. به آنها فلش PROM یا فلش رام نیز گفته می شود، فرآیندی که طی آن به روز می شوند به عنوان فلاشینگ شناخته می شوند.

اگر بایوس شما قابل فلش نیست، همچنان می توانید آن را به روز کنید - به شرط اینکه در یک تراشه DIP یا PLCC سوکت قرار گرفته باشد. این شامل حذف فیزیکی تراشه موجود و جایگزینی آن پس از برنامه ریزی مجدد با نسخه بعدی کد بایوس یا تعویض آن با یک تراشه کاملاً جدید است. سازندگان مادربرد معمولاً پس از عرضه مدل خاصی از مادربرد به بازار، خدمات ارتقاء بایوس را برای مدت محدودی ارائه می دهند. در این دوره، آنها باید بتوانند یک بایوس اصلاح شده حاوی آخرین پیشرفت ها و رفع اشکالات را در اختیار شما قرار دهند.

گزینه جایگزینی ممکن است برای برخی از افرادی که در واقع دارای BIOS قابل فلش هستند. علی‌رغم تلاش‌هایی که سازندگان مادربرد در سال‌های اخیر برای ساده‌سازی این فرآیند انجام داده‌اند، این واقعیت باقی می‌ماند زیرا فلش کردن بایوس موجود شما را بازنویسی می‌کند، این پتانسیل می‌تواند کامپیوتر شما را غیرقابل استفاده کند اگر مشکلی در طول فرآیند پیش بیاید یا اگر ناخواسته از یک فایل بایوس نادرست استفاده کنید.


یک تراشه DIP را می توان با استفاده از یک پیچ گوشتی تخت کوچک یا چاقوی جیبی جدا کرد. تیغه را زیر یک انتهای تراشه قرار دهید و به آرامی آن را با اهرم فشار دهید تا شروع به بلند شدن از سوکت کند. مراقب باشید که زاویه ای که به آن بلند شده است را کم عمق نگه دارید وگرنه در خطر خم شدن تراشه خواهید بود. به انتهای دیگر تراشه بروید و آن را در همان سطح و سپس مقداری حرکت دهید. این فرآیند را تا زمانی که تراشه به طور کامل از سوکت خارج شود، تکرار کنید.


حذف یک تراشه PLCC کمی مشکل تر است و می توان ابزار استخراج ویژه ای را برای این منظور تهیه کرد.


با این حال، روشی مشابه با روشی که برای تراشه DIP توضیح داده شده است، با احتیاط کار خواهد کرد، به خصوص اگر از پیچ گوشتی تخت جواهرسازی بسیار کوچک استفاده کنید.


اگر همان تراشه برنامه ریزی شده مجدد یا یک تراشه جایگزین را دوباره نصب می کنید، ابتدا مطمئن شوید که تمام پایه های تراشه صاف و کاملاً در یک راستا هستند. انتهای بریدگی تراشه را طوری جهت دهید که با بریدگی در سوکت هماهنگ شود. مطمئن شوید که تمام پایه ‌های تراشه در موقعیت‌های سوکت مربوطه خود قرار گرفته‌اند و به آرامی بالای تراشه را به سمت پایین فشار دهید تا پایه‌های آن شروع به لغزیدن به داخل سوکت کنند. مراقب باشید قبل از اعمال فشار قوی تر برای قرار دادن کامل تراشه در سوکت، اطمینان حاصل کنید که همه پایه های آن به درستی قرار گرفته اند.

 

نتیجه گیری :

اگر تمام مراحل گفته شده را انجام داده اید و هنوز مشکل شما حل نشده می توانید با همکاران ما در بخش تعمیرات لپ تاپ لنوو در تماس باشید آنها شما را بیشتر راهنمائی خواهند کرد.

 

تلفن نمایندگی تعمیرات لپ تاپ لنوو

02145102

  • 02145102
  • شنبه تا چهارشنبه: 8 تا 21 و پنجشنبه: 8 تا 15